OnderwijsPlato-klas

Plato-klas

Vanaf oktober 2020 zullen kinderen uit de groepen 8 van verschillende Plateau-scholen lessen gaan volgen in de Plato-klas. Deze klas is bedoeld voor geselecteerde leerlingen, die duidelijk boven het gemiddelde of op meer- of hoogbegaafd niveau scoren. De leerlingen volgen op locatie Quintus van het Dr. Nassau College lessen Frans, machten van 10, creatief denkproces en robotica. Hierbij worden ze begeleid door docenten van locatie Quintus en leerkrachten van de groepen 8 van de Plateau-scholen.

De Lessen

De lessen vinden plaats op donderdag op het Dr. Nassau College, gebouw Quintus, Groen van Prinstererlaan 98, Assen. De lessen beginnen om 12.45 uur en duren tot 14.15 uur.

Het programma

De volgende modules worden aangeboden.

Module 1

Frans

periode 1

Module 2

Machten van 10

periode 1 & 2

Module 3

Happy Cow - creatief denkproces

periode 3

Module 4

Robotica

periode 3 & 4

 

 

 

Eindpresentaties: n.n.b. 

Wie was Plato?

Plato (Oudgrieks: Πλάτων, Plátōn) - (Athene, ca. 427 v. Chr. – aldaar, 347 v.Chr.) was een Grieks filosoof en schrijver. Plato, leerling van Socrates en leraar van Aristoteles, is een van de meest invloedrijke denkers in de westerse filosofie en was ook de stichter van de Atheense Academie, het eerste instituut voor hoger onderwijs in het westen. Hij schreef een aantal dialogen over zeer diverse onderwerpen en werd met zijn ideeënleer de aartsvader van het filosofisch idealisme. (bron: wikipedia).

 

Downloads: