Actueel Xander Weemering naar MEP-conferentie in Tallinn

Xander Weemering naar MEP-conferentie in Tallinn

De 48ste Europese MEP-conferentie zal plaatsvinden van 17 tot 24 februari 2018 in Tallinn. Na 2011 is het de tweede keer in de MEP-geschiedenis dat Tallinn de ontvangende stad is.

Nederland zal met zes delegatieleden, een voorzitter - allen geselecteerd tijdens de afgelopen nationale MEP-conferentie - en een begeleider afreizen naar Estland.

Onze school wordt vertegenwoordigd door Xander Weemering (V5), die tijdens het nationaal MEP in Den Haag zo goed presteerde en daarmee deelname afdwong aan de internationale conferentie in Tallinn.

Wij wensen Xander heel veel succes in Tallinn!

Model European Parliament (MEP)

Het Model European Parliament (MEP) is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Daarmee biedt het MEP jongeren uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. In de rol van 'Europarlementariƫrs' maken de jongeren kennis met het complexe proces van Europese besluitvorming en krijgen ze inzicht in het belang van de samenwerking tussen de verschillende EU-lidstaten.

logo Model European Parliament