Actueel Uitwisseling met Gymnasium 12 uit Poznan

Uitwisseling met Gymnasium 12 uit Poznan

In september 2016 hebben 16 leerlingen van het Dr. Nassau College locatie Quintus een bezoek gebracht aan de zusterstad van Assen, Poznan. Deze derdejaars met cultuur in het pakket waren ondergebracht bij Poolse gastgezinnen. Samen met de Poolse leerlingen hebben zij onder de bezielende leiding van docenten van garage TDI een theaterstuk georganiseerd.

Deze week is het onze beurt om gastheer te zijn. Van 29 mei t/m 2 juni brengen de Poolse leerlingen een bezoek aan het Dr. Nassau College. De Poolse leerlingen krijgen les in de Nederlandse taal en krijgen een spoedcursus maatschappijleer. A.s. woensdag bezoeken de leerlingen het Historisch Museum in Amsterdam en is er tijd om stad te bezichtigen. Donderdag 1 juni gaan de leerlingen aan de slag met het theaterstuk dat ze in Polen hebben ingestudeerd. ’s Avonds volgt dan de voorstelling voor ouders en overige belangstellenden.

Cultuurcoördinator Johan Zielstra vertelt dat deze uitwisseling een onderdeel is van de talentrichting cultuur en dat het voor de leerlingen de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan culturele projecten in een internationaal perspectief. Een goede voorbereiding op de toekomst.