Actueel Schrijver Auke Hulst bezoekt Quintus

Schrijver Auke Hulst bezoekt Quintus

De bekende schrijver Auke Hulst bezocht vandaag locatie Quintus. Auke Hulst is auteur van opmerkelijke boeken als ‘Kinderen van het Ruige Land’ en ‘En  ik herinner me ‘Titus Broederland’. In het kader van Literatour, de boekenweek voor jongeren, hebben de vakgroep Nederlands en de mediatheek de krachten gebundeld en hebben zij de school aangemeld voor de schrijverstournee.  

Ieder jaar organiseert Literatour een schrijverstournee. Dit is een initiatief van Stichting CPNB en Stichting Lezen. Bekende Nederlandse schrijvers trekken door het land en bezoeken scholen die zich voor de schrijverstournee hebben aangemeld. Vraag en aanbod worden vervolgens op elkaar afgestemd. Wij zijn zeer verheugd dat wij Auke Hulst bij ons op school mogen verwelkomen. Hij zal twee workshops geven aan onze vwo 5 leerlingen.  

Iedere leerling uit vwo 5 ontvangt een exemplaar van 3Pak: een korte verhalenbundel die bestaat uit drie delen. 

Het bezoek van een bekende schrijver heeft tot doel om het lezen te stimuleren en daarnaast is het natuurlijk voor de leerlingen ontzettend leuk om een lezing van een bekende schrijver bij te wonen.

Meer informative over Auke Hulst: www.aukehulst.nl

Meer informative over Literatour: www.literatour.nu