Actueel School-MEP in volle gang!

School-MEP in volle gang!

Model European Parliament (MEP)

Vrijdag 26 februari is het weer zo ver: de Plenaire Vergadering van het school-MEP van het Dr. Nassau College, locatie Quintus. Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt wat betreft het MEP op onze school. Vandaag gaan 34 deelnemers en hun voorzitters bezig met het verdedigen van resoluties en het opponeren daartegen, met als doel het aannemen van sterke resoluties en het verwerpen van zwakke.

Het Model European Parliament is een parlementair rollenspel. Een deelnemer waant zich een paar weken in het leven van een Europarlementariƫr; geprobeerd wordt om de best mogelijke resolutie te maken met een commissie, er wordt gedebatteerd over de verschillende problemen en oplossingen en de resolutie wordt vervolgens met hart en ziel verdedigt tijdens de Plenaire Vergadering.

MEP leert deelnemers niet alleen na te denken over het huidige Europa en zijn problemen, maar ook veel vaardigheden die van pas kunnen komen in de toekomst. Leerlingen leren hun mening goed onder woorden te brengen, argumenten te verdedigen en leren om samen te werken met een grote groep leerlingen.

De acht beste deelnemers van vandaag gaan door naar de provinciale conferentie. Deze ronde duurt drie dagen.

Wij wensen onze leerlingen vandaag heel veel plezier in de raadszaal van het stadhuis.