Actueel Quintus scoort hoge ogen bij internationale taalwedstrijd Engels ‘The Big Challenge’

Quintus scoort hoge ogen bij internationale taalwedstrijd Engels ‘The Big Challenge’

The Big Challenge is een online taalwedstrijd Engels voor leerlingen tussen de 12 en 16 jaar. Het is een educatieve wedstrijd die elk jaar rond april wordt gehouden en waar scholen uit heel Europa aan meedoen. Ook dit schooljaar nam de locatie Quintus van het Dr. Nassau College deel aan de wedstrijd. Op dinsdag 28 maart zaten 105 leerlingen met Ipad en/of laptop klaar om hun kennis te testen op het gebied van grammatica, woordenschat, luistervaardigheid, tekstbegrip en kennis van land en volk.

‘Onze leerlingen, uit de klassen 1 t/m 4 havo en vwo, hebben zeer goed gepresteerd’  aldus docente Engels Sjoukje Leegsma. Tijdens de lessen Engels en ook thuis hebben zij voor de wedstrijd kunnen oefenen door het maken van leuke quizjes en Yes/No-games op de website van The Big Challenge.

Op dinsdag 13 juni vond in het traptheater een feestelijke prijsuitreiking plaats. Leerlingen konden meedoen op verschillende niveaus, waarbij niveau 5 het hoogste is. De winnaars zijn:

  • Louise Klinkenberg uit klas G3A was dit jaar nationaal winnaar op niveau 4 met een 100 % score.

  • Op niveau 2 waren Jeremy Nakken en Koen den Haan uit A2E en Charissa Schoon uit G1A de kampioen van school en 3e in de regio.

  • Emma Heeling uit klas A2D was op niveau 3 school- en regiokampioen en 4e op nationaal niveau.

  • Op niveau 5 werd Robin Reitsema 1e van de school en 3e in de regio.

  • Een speciale vermelding verdient ook Sanne Arends uit klas H4B: zij was op niveau 4 2e van school, 2e in de regio en 5e nationaal.