Actueel Quintus-leerlingen naar de Benelux-finale van First Lego League

Quintus-leerlingen naar de Benelux-finale van First Lego League

Op zaterdag 17 december jl. deden drie teams van het Dr. Nassau College locatie Quintus mee aan de regio finale van de FIRST LEGO League in Emmen. Locatie Quintus deed zowel met een eigen team mee en begeleidde ook twee teams met basisschoolleerlingen van stichting Plateau openbaar onderwijs Assen. Deze leerlingen kwamen van OBS Kloosterveen en van de Emmaschool. In totaal deden 17 teams mee aan deze regiofinale, het was een spannende strijd.  

De twee basisschool teams, de ‘Panda savers’ en ‘Lego bear defenders’,  hebben een goede prestatie geleverd tijdens de wedstrijd. De ‘Panda savers werden hiervoor beloond met de ‘Juryprijs’.  Het team kreeg deze aanmoedigingsprijs omdat de jury erg veel potentie zag in deze leerlingen.

Het team van Quintus, ‘Obeast’  kreeg de hoofdprijs op alle onderdelen. Hiermee hebben ze een uitnodiging ontvangen om op 4 februari  2017 in Zwolle deel te nemen aan de Benelux finale. Dan zullen ze het op moeten nemen tegen 49 andere teams uit de hele Benelux.

De FIRST LEGO League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het ANIMAL ALLIESSM seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.