Actueel Maatregelen n.a.v. persconferentie zaterdag 18 december

Maatregelen n.a.v. persconferentie zaterdag 18 december

Het kabinet heeft zaterdag tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat vanaf maandag 20 december 2021 tot en met 9 januari 2022 de scholen in het voortgezet onderwijs, het mbo en hogescholen en universiteiten dicht gaan. Dit is besloten omdat het sluiten van onderwijs bijdraagt aan het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus, omdat contactmomenten tussen volwassenen en bewegingen worden beperkt.

 

 

Wat houdt dat in voor uw kind(eren?)

Het uitgangspunt is dat het onderwijs na de kerstvakantie, op 10 januari 2022, weer open kan. Hier neemt het kabinet uiterlijk 3 januari een besluit over. Wij zullen dan opnieuw met u in contact treden. We hebben afspraken gemaakt met de andere vo-scholen in Assen en zijn gezamenlijk tot de volgende besluiten gekomen:

  • Er worden in de week van 20 t/m 24 december 2021 geen fysieke of digitale lessen gegeven. Ook worden er geen andere activiteiten op school georganiseerd.
  • Er is wel online contact met de mentor of coach mogelijk.
  • Alle tentamens aan (voor) examenklassen gaan door op school. Andere toetsen worden uitgesteld.
  • Het Dr. Nassau College organiseert noodopvang voor leerlingen. Als u hier gebruik van wilt maken kunt u in overleg met de locatie. In deze noodopvang worden echter geen lessen verzorgd.
  • Na 3 januari 2022 informeren wij u over de gang van zaken na de kerstvakantie.

Afsluitend wensen wij iedereen alvast hele fijne dagen toe en een spetterend nieuw jaar vol gezondheid.