Actueel Leerlingen talentrichting sport organiseren sponsorloop

Leerlingen talentrichting sport organiseren sponsorloop

De tweede klas havoleerlingen van de talentrichting sport zijn bezig met het thema ‘sporten met een beperking’. Het Fonds Gehandicaptensport heeft voorlichting gegeven over het thema ‘leven en sporten met een handicap’.  

LO-docenten Alie Bos en Laura Winkelman vertellen dat de leerlingen van (S)Cool on Wheels, Bas van de Goor Foundation, Fitkids en Zitvolleybal (Sudosa)  hebben geleerd welke topprestaties mensen met een handicap moeten leveren in het dagelijks leven en hoe belangrijk het voor hen is om te kunnen sporten. Ook hebben ze geleerd dat het voor mensen met een handicap niet zo vanzelfsprekend is dat zij overal een sport kunnen doen die zij graag beoefenen. Daarnaast is er vaak aangepast materiaal, extra vervoer en begeleiding noodzakelijk. Daarom is er geld nodig en het is fantastisch dat de kinderen zich hiervoor in gaan zetten door mee te doen aan een sponsorloop!

De sponsorloop wordt gehouden op vrijdag 10 maart in het park Pittelo. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar bovengenoemde instanties. Leerlingen zijn momenteel druk bezig om sponsoren te werven.