Actueel Leerlingen Quintus maken winnend ontwerp rustplaats N34

Leerlingen Quintus maken winnend ontwerp rustplaats N34

In totaal 330 leerlingen van vijf Drentse scholen hebben voor de provincie Drenthe oplossingen bedacht voor de inrichting van rustplaatsen, het ontwerp van een viaduct en energieopslag rondom de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen.

De start van de uitvoering van deze verdubbeling staat gepland in het voorjaar van 2019. Een aantal plannen moet nog verder worden uitgewerkt en daarvoor heeft de provincie Drenthe de hulp van alle Drentse Technasia ingeroepen. Daarnaast wil de provincie jongeren meer enthousiasmeren voor een opleiding en toekomst in de techniek.

Het Dr. Nassau College werd vertegenwoordigd door twee groepen leerlingen van de locatie Aa en Hunze uit Gieten en een groep derdejaars atheneum leerlingen van de locatie Quintus uit Assen. Lianne, Linda en Femke wisten met een zeer professionele presentatie de vakjury ervan te overtuigen dat hun ontwerp voor een nieuwe rustplaats goed past in de omgeving, uitnodigend is voor de gebruikers en praktisch haalbaar en uitvoerbaar is. De prijs bestaat uit een trofee en een uitje naar Walibi, inclusief een rondleiding achter de schermen.