Actueel Leerlingen maken kennis met ondernemerschap

Leerlingen maken kennis met ondernemerschap

Vrijdag 18 november jl.  kregen onze havo 4 leerlingen die  het vak M&O Enterprise volgen workshops van JongBus. JongBus is opgericht om jongeren kennis te laten maken met en ze te enthousiasmeren voor het ondernemerschap. Tijdens het programma moesten de leerlingen in één dag een eigen bedrijf opzetten.

Astrid Scholtens, docent M&O, geeft les aan deze leerlingen en  is enthousiast over het programma van JongBus. “ Wij willen de leerlingen graag kennis laten maken met ondernemerschap. De workshops van JongBus zijn een goede inleiding voor het schrijven van het ondernemingsplan waar de Enterprise leerlingen de komende maanden mee bezig gaan.”

Ook staat Astrid Scholtens volledig achter het uitgangspunt van JongBus dat het veel belangrijker is voor jongeren om ondernemend te zijn dan om ondernemer te worden. Dit is een mooie manier om kennis en vaardigheden te combineren. Leerlingen worden uitgedaagd om te denken in mogelijkheden om in één dag een bedrijfje op te richten. Zij ontwikkelen hierbij vaardigheden als het aannemen van een proactieve houding en het stellen van vragen waardoor ze vertrouwen in zichzelf krijgen om aan iets geheel nieuws te beginnen.