Actueel Leerlingen behalen diploma elementair boekhouden

Leerlingen behalen diploma elementair boekhouden

26 eindexamenleerlingen hebben examen elementair boekhouden gedaan bij de Associatie voor Praktijkexamens. Bijna alle leerlingen zijn geslaagd en kregen op 20 maart hun diploma overhandigd. De leerlingen werden op school op het examen voorbereid door docenten economie en M&O Ali Hoen en Roos Plat.

Sinds de vakken Handelswetenschappen en Economische Wetenschappen II en Recht op havo en vwo zijn vervangen door Management & Organisatie (M&O), wordt er geen boekhouden meer gegeven in het voortgezet onderwijs. Veel economische vervolgopleidingen verlangen wel dat leerlingen/studenten over een boekhoudkundige basiskennis beschikken. Locatie Quintus biedt al een paar jaar eindexamenleerlingen de mogelijkheid om aan het examen elementair boekhouden deel te nemen.

Leerlingen kiezen bewust voor Elementair Boekhouden. De leerlingen zien er zelf het belang van in. Lowie Vries en Rowan Hormann hebben bewust voor de module boekhouden gekozen omdat ze na het behalen van hun vwo-diploma een economische vervolgopleiding gaan doen. Lowie en Rowan geven aan dat door de intensieve lessen veel leerlingen zijn geslaagd en een goede basiskennis elementair boekhouden hebben opgedaan.