Actueel Klassieke week Gymnasium 3

Klassieke week Gymnasium 3

Het is zover, de klassieke week van het gymnasium!

Wat is de klassieke week? In die week zijn de leerlingen van gymnasium 3 bezig met het in elkaar zetten van een voorstelling die aan het eind van de week plaatsvindt. De leerlingen doen alles zelf (acteren, dansen, zingen, decors en kleding maken, musiceren, licht en geluid, uitnodigingen en kaartjes ontwerpen, catering verzorgen etc.), uiteraard onder de bezielende leiding van onze docenten. Niet alle leerlingen staan op het toneel, maar ieder heeft een functie in die week.

Jack Lok, docent Kunst & Cultuur en tevens acteur en regisseur, heeft de regie. Hij schrijft en bewerkt het scenario van een klassiek verhaal; Jason en de Argonauten.

Docenten tekenen/handvaardigheid en muziek assisteren bij het componeren/uitvoeren van muziek, dans en ontwerpen en maken van decor/kleding.

Tijdens de klassieke week zijn de leerlingen van gymnasium 3 geheel uitgeroosterd, ze hebben geen lessen. Meteen na de klassieke week gaan we er volop tegenaan. We zijn ervan overtuigd dat de leerlingen er geen nadeel van ondervinden; ze leren enorm veel in zo’n week.

De klassieke week vindt plaats van donderdag 14 t/m woensdag 20 november.

Er worden 2 voorstellingen in ons traptheater gegeven op woensdag 20 november:

  • De try-out om 15.00 uur, met als publiek de gymnasium 1 en 2 klassen.
  • De ‘echte’ voorstelling is om 19.30 uur voor de ouders van gymnasium 3, personeel en andere belangstellenden. De duur van de voorstelling zal ca. 1,5 uur zijn.

U begrijpt: een heel spektakel, met veel voorbereiding, opwinding en enthousiasme.

Noteert u alvast woensdag 20 november 19.30 uur in uw agenda!