Actueel Gouden Griffelwinnares Anna Woltz komt naar Quintus

Gouden Griffelwinnares Anna Woltz komt naar Quintus

Gouden Griffelwinnares Anna Woltz brengt donderdagmiddag 3 november van 13:00 uur – 14:00 uur een bezoek aan locatie Quintus. Deze bijeenkomst wordt aangeboden door boekhandel Iwema uit Assen.

Gouden Griffelwinnares Anna Woltz op het Dr. Nassau College locatie Quintus

Gouden Griffelwinnares Anna Woltz brengt donderdagmiddag 3 november van 13:00 uur – 14:00 uur een bezoek aan het Dr. Nassau College locatie Quintus. Deze bijeenkomst - waarbij drie eerste klassen aanwezig zullen zijn - , wordt aangeboden door boekhandel Iwema uit Assen. 

Annemieke Rijkeboer, docent Nederlands, geeft les aan de eerste klassen en is enthousiast over deze samenwerking. “ Wij willen de leerlingen graag kennis laten maken met jeugdliteratuur. Op deze manier combineren wij kennis en vaardigheden. De vaardigheid begrijpend lezen is voor alle vakken tot aan het eindexamen van groot belang, de basis leggen wij tijdens de lessen Nederlands. Anna Woltz schrijft boeken voor de jeugd tot 15 jaar, voor onze leerlingen een uitgelezen kans om vragen te stellen over de boeken.”

Anna Woltz (1981) schreef al als 15-jarige voor de Volkskrant over haar tijd op de middelbare school. Vervolgens zijn er negentien boeken van haar verschenen. Het in 2015 verschenen Gips is deze maand door de jury bekroond. Inmiddels ligt haar laatste boek Alaska ook al in de winkels.

Locatie Quintus biedt in alle lesprogramma’s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij onze talentrichtingen ondernemen, technasium, sport en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken bieden wij waar mogelijk de faciliteiten aan.