Actueel Frans bezoek op Quintus

Frans bezoek op Quintus

Ook dit schooljaar organiseren docenten van locatie Quintus een uitwisseling met het ‘Lycée Pierre Mendes France’ uit La Roche sur Yon (Vendée). Zaterdag 13 maart is de groep Franse leerlingen aangekomen in Assen. De leerlingen volgen lessen op Quintus en gaan ook met elkaar op reis om Nederland te leren kennen.   

Uitwisselingsleerling Jetske Wijma: ‘In het begin ging het contact wat lastig, maar dat wordt al een stuk beter! Samen met andere uitwisselingsleerlingen hebben we afgelopen zondag een proeverij van allemaal Nederlandse hapjes gedaan, dat was super gezellig’. De Fransen zijn enorm verrast over de talenkennis van onze leerlingen. Het gemak waarmee ze van het Frans naar het Engels overstappen vinden ze ongekend!

Tijdens de uitwisselingweek staan o.a. een bezoek aan Amsterdam, Groningen, Zwolle en Westerbork op het programma. En natuurlijk ontbreekt het traditionele stampottenbuffet niet.

De school kiest ervoor om internationalisering hoog op de agenda te zetten en de leerlingen kennis te laten nemen van verschillende culturen. De Franse en Nederlandse leerlingen spreken tijdens de uitwisseling zowel Frans als Engels om zich verstaanbaar te maken.

Half mei reizen de Nederlandse leerlingen naar Frankrijk. Een unieke ervaring!