Actueel Filmbeurs talentrichting ondernemen klas 1

Filmbeurs talentrichting ondernemen klas 1

Voor de leerlingen (ondernemers in de dop) van de Talentrichting Ondernemen waren het spannende dagen. Donderdag 29 juni jl. stond namelijk de eerste van twee filmbeurzen op de agenda. Hier hebben de leerlingen de afgelopen 10 weken naar toe gewerkt; het presenteren van zichzelf en de trailers en films voor de opdracht gevende bedrijven van het warenhuis Vanderveen. Zouden de ondernemers de trailers en promotiefilms goedkeuren? Hebben we goed invulling gegeven aan onze opdracht? Zijn de bezoekers van de filmbeurs bereid om geld te steken in ons bedrijf?

Op donderdag 29 juni kregen de eerste 5 bedrijven die werkzaam zijn voor Quintus @Venture de gelegenheid om hun kunnen te tonen en hun eindopdracht te presenteren. De happening vond plaats in de Buningzaal van het warenhuis Vanderveen in Assen. Hiervoor waren ook de ouders/verzorgers en andere belangstellenden uitgenodigd. Vóór de pauze kregen de bedrijven de gelegenheid om zich te presenteren en om hun trailer te laten zien. En van die taak hebben ze zich vol verve gekweten.

Dat was ook wel nodig want alle belangstellenden in de zaal konden in de pauze tijdens de filmbeurs de ontvangen 10 Quincoins besteden bij minimaal 2 bedrijven. Met dit geld konden zij obligaties aanschaffen van het bedrijf dat zich in hun ogen het beste had gepresenteerd en waar ze het meeste vertrouwen in hebben. Daarvoor hadden de bedrijven in de Buningzaal stands opgebouwd met promotiemateriaal. Dat was maar goed ook want de bedrijven werden door de potentiele kopers van de obligaties flink aan de tand gevoeld. Dit onder het motto ‘eerst zien en dan geloven’.

Ná de pauze kregen de bedrijven de gelegenheid om hun promotiefilms te tonen, om een toelichting te geven en om vragen te beantwoorden. Het resultaat was verbluffend. We hebben fantastische trailers en films gezien, met goede muziek en een boodschap die was afgestemd op de opdracht van de ondernemers van Vanderveen. Het was overduidelijk dat de leerling ondernemers veel tijd en energie hebben gestoken in hun presentaties en producten. Dat bezorgde de jury daarmee ook een zware taak. Het bedrijf A&D (Art & Design) was de terechte winnaar. 

Hiermee vormen de filmbeurzen een mooi sluitstuk van alweer de laatste periode ondernemen van dit schooljaar! Via onderstaande link zijn meer foto's te bezichtigen van de filbeurs.

https://quintus.nassaucollege.nl/foto-en-video/filmbeurs-talentrichting-ondernemen-29-juni-2017