Actueel Filmbeurs talentrichting Ondernemen

Filmbeurs talentrichting Ondernemen

Voor de leerlingen (ondernemers in de dop) van de Talentrichting Ondernemen waren 3 en 4 november jl. spannende dagen. Tijdens de eerste periode van dit schooljaar hebben de leerlingen gewerkt aan de opdrachten die door diverse bedrijven van warenhuis Vanderveen zijn gegeven.

Hier hebben de leerlingen van de talentrichting ondernemen de afgelopen 8 weken naar toe gewerkt; het presenteren van zichzelf en de trailers en films voor de opdracht gevende bedrijven van het warenhuis Vanderveen. Zouden de ondernemers de trailers en promotiefilms goedkeuren? Hebben we goed invulling gegeven aan onze opdracht? Zijn de bezoekers van de filmbeurs bereid om geld te steken in ons bedrijf? Allemaal vragen die door hoofden spookten van de leerlingen en die de spanning deed toenemen. De verwachtingen waren immers torenhoog…….

Beide dagen kregen 5 bedrijven die werkzaam zijn voor Quintus @Venture de gelegenheid om hun kunnen te tonen en hun eindopdracht te presenteren. De happening vond plaats in de Buningzaal van het warenhuis Vanderveen in Assen. Hiervoor waren ook de ouders/verzorgers en andere belangstellenden uitgenodigd. Vóór de pauze kregen de bedrijven de gelegenheid om zich te presenteren en om hun trailer te laten zien. En van die taak hebben ze zich vol verve gekweten.

Dat was ook wel nodig want alle belangstellenden in de zaal konden in de pauze tijdens de filmbeurs de ontvangen 10 Quincoins besteden bij minimaal 2 bedrijven. Met dit geld konden zij obligaties aanschaffen van het bedrijf dat zich in hun ogen het beste had gepresenteerd en waar ze het meeste vertrouwen in hebben. Daarvoor hadden de bedrijven in de Galerie van Kunstplaza Schurer stands opgebouwd met promotiemateriaal. Dat was maar goed ook want de bedrijven werden door de potentiele kopers van de obligaties flink aan de tand gevoeld. Dit onder het motto ‘eerst zien en dan geloven’.

Ná de pauze kregen de bedrijven de gelegenheid om hun promotiefilms te tonen, om een toelichting te geven en om vragen te beantwoorden. Het resultaat was verbluffend. We hebben fantastische trailers en films gezien, met goede muziek en een boodschap die was afgestemd op de opdracht van de ondernemers van Vanderveen. Het was overduidelijk dat de leerling ondernemers veel tijd en energie hebben gestoken in hun presentaties en producten. Dat bezorgde de jury daarmee ook een zware taak. Over beide dagen moest er een ‘dag winnaar’ bekend worden gemaakt en dat viel niet mee. Op vrijdag zat er tussen de nummers 1 en 2 maar één punt verschil…… (dit leidde bij de uiteindelijke winnaar Emoji Express tot veel gejuich….).

Volgende week moeten de bedrijven nog de puntjes op de bekende i zetten, de financiën op orde maken, de evaluaties verzorgen en een aantal opdrachten maken. Daarna zullen de beide directeuren van Quintus @Venture de balans opmaken en het beste bedrijf bekendmaken!

J. Hartlief en F. Smid

Beschrijving: http://www.margreetdeheer.com/cartoons/pcs/ctoon39-ondernemen.gif