Actueel De HBS van toen is het Quintus van nu

De HBS van toen is het Quintus van nu

Vooral in deze tijd van het jaar worden de slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdacht. Ook veel leerlingen van de toenmalige HBS zijn na de oorlog niet meer teruggekomen. De Hogere Burgerschool van toen is overgegaan in het havo en vwo-onderwijs van nu.

Op woensdag 19 april jl. stonden leerlingen en docenten van het Dr. Nassau College Quintus samen met wethouder Maurice Hoogeveen en directeur Albert Noord stil bij de oud-leerlingen van toen. De herdenking vond plaats in het gebouw van RTV-Drenthe aan de Beilerstraat in Assen.

De leerlingen hebben zich voorafgaand aan deze herdenking bezig gehouden met de vraag wat de waarde van herdenken is en hoe mensen dat in onze tijd beleven. De leerlingen hebben zelf gedichten en het in memoriam geschreven. Docent Nederlands en mentor Dominick Keus geeft aan: “Het is belangrijk om samen met de andere schoolvakken het verleden zichtbaar te maken. Ik doe dat binnen mijn vak door middel van taal, mijn collega’s doen dat door het verleden met het heden te verbinden. Wij werken op school graag vakoverstijgend.”

Wethouder Hoogeveen opende de plechtigheid en gymnasiumleerlingen van klas 1 droegen de gedichten voor, maakten de muziek en verzorgden de kranslegging.