Actueel De cirkel is rond

De cirkel is rond

Met de woorden ‘de cirkel is rond’ eindigde oud-leerlinge Dr. Yvonne Buunk-Werkhoven haar aanbod om locatie Quintus een kunstwerk aan te bieden.

In 1979 begon Yvonne haar middelbare schoolcarrière op het vwo van het Dr. Nassau College. Zij is mondhygiënist en psycholoog. Op 1 april 2010 promoveerde zij als psycholoog aan de RUG tot doctor in de Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. En op 1 april 2021 overhandigde zij een kunstwerk aan haar voormalige middelbare school.    

Ralf Buiter (directeur locatie Quintus) vertelt: ‘vorige maand werden wij blij verrast door het aanbod van Yvonne om onze school een kunstwerk aan te bieden. Haar persoonlijke verhaal en het verloop van haar loopbaan sprak ons enorm aan. Wij denken dan ook dat het kunstwerk, dat door Yvonne zelf is gemaakt, onze huidige leerlingen inspireert en motiveert. Door je eigen keuzes te maken, door te zetten en doelen te stellen kun je veel bereiken.’

Kunstwerk

Het kunstwerk bestaat uit een collage (leporello) van vier delen en werd in 2016 ingestuurd voor de Science Gallery in Londen tijdens het evenement ‘Mouthy’. Voor het maken van dit kunstwerk werd Yvonne geïnspireerd door gesprekken met fotograaf Erwin Olaf. Bij kunstenaar Harald Vlugt heeft zij een workshop Beeldproeverij gevolgd. De woorden zijn van ‘George Bernhard Shaw’ wiens werk wordt gekarakteriseerd door zowel idealisme als humaniteit en het stimulerende satire dat vaak wordt ingegeven door poëtische schoonheid.

Het kunstwerk heeft een mooie plek in het trappenhuis van locatie Quintus gekregen.