Actueel Beroepenvoorlichting voor vwo’ers en havisten in Assen

Beroepenvoorlichting voor vwo’ers en havisten in Assen

Scholengemeenschap Vincent van Gogh en het Dr. Nassau College organiseren op 2 maart a.s. een beroepenvoorlichting voor leerlingen. Deze voorlichting wordt  alweer voor de elfde keer georganiseerd in samenwerking met Rotary Assen Noord.

De voorlichting staat in het kader van de keuze voor een vervolgopleiding voor de tweede fase havo en vwo leerlingen. Door het bezoeken van Open Dagen en meeloopdagen krijgen leerlingen wel een aardig beeld van een studie, maar veel moeilijker is het om een beeld te krijgen van een beroep.

Ongeveer vijftig beroepsbeoefenaars zijn door de Rotaryclub Assen Noord bereid gevonden om een voorlichting te geven. Tijdens deze avond vertellen deze beroepsbeoefenaars alles over het werk dat ze doen. De leerlingen kunnen twee voorlichtingen bijwonen en krijgen zo een unieke mogelijkheid om er achter te komen hoe een werkdag van een (dieren)arts, fysiotherapeut, apotheker, psycholoog, bouwkundige … enz. eruit ziet. Via een lesbrief bereiden beide scholen de leerlingen voor op deze beroepenvoorlichting.

De beroepenvoorlichting wordt van 19.15 uur ott 21.00 uur gehouden op locatie Lariks van het CS Vincent van Gogh aan de Selma Lagerlöflaan 3 in Assen.