Actueel Beroepenvoorlichting 2e fase leerlingen

Beroepenvoorlichting 2e fase leerlingen

Het decanaat van het Dr. Nassau College (locatie Quintus) en scholengemeenschap Vincent van Gogh (locatie Lariks) organiseren op 10 maart a.s. een beroepenvoorlichting voor tweede fase leerlingen.

Beroepenvoorlichting

Het decanaat van het Dr. Nassau College (locatie Quintus) en scholengemeenschap Vincent van Gogh (locatie Lariks) organiseren op 10 maart a.s. een beroepenvoorlichting voor leerlingen. Deze voorlichting wordt alweer voor de tiende keer georganiseerd in samenwerking met Rotary Assen Noord. Het maken van een studiekeuze is niet makkelijk. Door het bezoeken van opendagen en meeloopdagen kunnen leerlingen een aardig beeld krijgen van een studie maar veel moeilijker is het om een beeld te krijgen van een beroep. Hoe kom je er nu achter wat een bepaald beroep inhoudt?
 
Precies om deze reden organiseert het decanaat van het Dr. Nassau College in samenwerking met de Rotary Assen Noord en de christelijke scholengemeenschap Vincent van Gogh op 10 maart de beroepenvoorlichting. Tijdens deze avond zitten ongeveer 50 beroepsbeoefenaars klaar die alles willen vertellen over het werk dat ze doen. De avond biedt een unieke mogelijkheid om erachter te komen hoe een werkdag van een (dieren)arts, fysiotherapeut, apotheker, psycholoog, bouwkundige, etc., eruit ziet.
 
Tijdens de avond kunnen leerlingen twee voorlichtingen bijwonen. De eerste ronde is van 19.15 tot 20.00 uur en de tweede van 20.15 tot 21.00 uur. De voorlichting wordt dit jaar gehouden op locatie Vincent van Gogh Lariks, Selma Lagerlöflaan 3, Assen. Uit de evaluaties van voorgaande jaren is gebleken dat deze voorlichting ervaren wordt als erg nuttig, interessant en leuk.